Sz Imi üzente 13 éve

amugy ezt az igen pontos szamitast komolyabb emberek mar cafoljak is: http://www.mult-kor.hu/20101021_nem_pontos_a_majak_naptara_?

Válasz

Sz Imi üzente 13 éve

szerintem meg egy nuansszal sem volt nalad okosabb, aki ezt kitalalta, sot...!!!
Ennyi kelekotyasagot mar reg hallottam.
Csak azt tudnam, hogy hova lettek azok az "okosok", akik a 2000-es vilagveget harsogtak ezerrel??? Oket miert nem lehet szamon kerni az emberek megteveszteseert?
2013 januarban majd nezzetek meg - hallotok-e ezekrol a "zsenikrol"? Mind meglapulnak egy darabig, aztan gyartjak majd a soron kovetkezo badarsagot.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Nem kell aggódni, nincs félreértés! :D
Jóccakát! Mindenkinek!

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Egy pllanatig sem gondoltam Armagedonra, mint ahogy ők is kozmológia
eseményről beszélnek, mint minden felvilágosult ember. A kalkulációkból
is kiderül majd , hogy ki számolt precizebben. Bár nagy kozmikus
eseményeknél a nagyvonalúságot is bele kalkulálhatjuk.

Válasz

androméden üzente 13 éve

ajánlom mindenkinek olvasásra Grandpierre Attila Napról szóló munkáit, ő az aki úgy írja le a csillagokat, mint élő, tudatossággal rendelkező "lények"..
de igazság szerint ebben a 2012es sztoriban nem is ez a lényeg, hanem az ha a Napunk tudatos, akkor valószínűleg a többi csillagászati fogalomnak is van némi tudatossága..namost Xibalba a mayák által emlegetett hely valószínűleg a Tejút rendszer közepén lévő fekete lyuk, az ami megnyilik 2012ben, és azon keresztül fog olyan energia áramlani felénk ami megújítja majd az életet..az egész rendszer komplex, és tudatos pontosan ez a lényege az isteni teremtésnek..és semmi sem történik véletlenül, a bolygók állhatnak együtt, de olyan energiát ami a fekete lyukakban van, olyat nem tudnak a bolygók közvetíteni sehogy sem..a Napunk sem, emiatt van ez az egész ciklus kitalálva így, h kb 26000 évente megújítsa az életet, fejlessze stb..
természetesen ezt nem én találtam ki, nálam okosabb "ember" mielőtt valaki félreértene..:DD

Válasz

androméden üzente 13 éve

igen emléxem, de hát ki tudja megmondani melyik világ vége lesz? lehet 1szerűen csak a mostani berendezkedés szűnik meg v alakul át..
amúgy a mayák is meg a többi ókori népség nagyobb időtávlatokba gondolkodott, magát a teremtést az isten csak milliárd évenként reseteli..:D

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Béla! Emlékszel még Ian Xel Lungold előadásaira?
Dr Calleman 2o11-1o-28-ra teszi a "világ véget".

Válasz

androméden üzente 13 éve

ma olvastam a neten valahol de gondolom nem arra gondolt amire a hinduk..

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

A modern világ válságából:
" A legáltalánosabb indiai szemlélet szerint a Kali-Yuga Kr.e. 31o2-ben
kezdődött, 648o évig tart, és Kr. után 3379-ben ér véget. 1o8o évvel
később, mint Guénon szerint, aki szerint ie 4182-ben kezdődött, és
2299-ben ér majd véget.
Te hol hallottad, hogy az idén ért véget?

Válasz

androméden üzente 13 éve

hát..az aranykor szerinted mikor volt? állítólag a káli yugának idén volt vége..

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

"A kilenc hid közül nyolc leomlott, s az egy Chinvat csak azért maradt meg, hogy a lelkek a láthatalan szellemvilágba vissza tudjanak térni."
Tehát az Aranykor hidai melyek az Eget a Földdel kötötték össze -
-leomlottak. Nincs szó újra feltáruló kapukról. Hamvas arról beszél, hogy
az aranykort az apokaliptikus -kór- követi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

véletlenül akadtam rá a linkre, s itt pont kilenc kapuról-hídról van szó, ezek "aktiválásáról", ami most 25-én lesz, állítólag...(részletesen nem olvastam át, de hátha Hamvas kapuiról van szó :) )

http://www.nvisible.com/Hungarian/9/9Gatehu.html

Válasz

androméden üzente 13 éve

jól van neked van igazad :DD
mi a problémád amúgy? meséld el..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Javaslom ezt a kérdést vitasd meg nomád farkassal én nem szállok vele vitába van egy olyan érzésem hogy jóval többet tud a lényegi dolgokról mint én,A vének nemzeti tanácsába ugyanis aki bekerül az nem network szörföző szerintem,....és ha én is mindent ,de mindent íly kritikus szemmel néznék és nem engednék helyet más gondolatoknak,vagy más igazának, igen csak butácskának érezném magam,remélem lejött a lényeg kedves Béla

Válasz

androméden üzente 13 éve

nem bolygó együttállásról van szó, hanem:

A Galaktikus együttállás elméletét az 1980-as években megalkotó John Major Jenkins feltételezi, hogy a maják a naptárukat a Tejút Fekete hasadék vagy Nagy hasadék néven ismert porfelhőjének megfigyelésére alapozták. A maják ezt a Xibalba be, azaz Fekete Út névvel illették(más értelmezés szerint eltűnni feloldódni a jelentése).
Jenkins úgy véli, a legendás nép tudta azt is, hogy a Fekete hasadék hol keresztezi az ekliptika síkját (a Nap és a Naprendszer kringési pályájának síkja).
Ez a pozíció vagy metszéspont aztán különösen jelentős helyet foglalt el a maja kozmológiában (a világegyetem keletkezését és működését egészben vizsgáló módszer).
Jenkins elmélete szerint a Nap a 2012-es téli napforduló időpontjában egészen precízen beáll a Fekete hasadék és az ekliptika találkozásának pontjába.

Xibalbaról szól a Forrás című film is..érdemes megnézni

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nomád Farkas vagyok (82)Maja,-azért látogattam Budapestre augusztus 13.-án hogy üzenetet haggyak a Magyaroknak 2012-évvel kapcsolatban.
_Kedves barátaim Testvéreim,elhoztam a közép -Amerikai Maja nép üzenetét,és a Guatemalai ,,Vének Nemzeti"tanácsa nevében vagyok itt......
Nem kell megilyedni fölöslegesen,a katasztrófákat javarészt mi okozzuk,ezért földanyánk beteg és időt kér a gyógyuláshoz,.
Amikor eljön 2012 -december 20-és dec.25 között,a bolygók egy különleges együttállása fog bekövetkezni,meg fog változni a nap,Ez fog történni és nem több.
Egy napciklus több mint 5000 évből áll,már eltelt az első,a második,a harmadik, a negyedik napciklus,és most jelenleg az ötödik legvégén tartunk.
És ITT vagyunk!!
A gregorián naptár jelenleg 2010.et ír,a mi naptárunk most már több mint 30.000évet számlál.a maja próféciák azt mondják ,hogy mi a tegnap is voltunk ,és holnap is leszünk.......

Válasz

androméden üzente 13 éve

itt már maszotolnák:
http://news.yahoo.com/s/livescience/20101019/sc_livescience/endoftheearthpostponed

amúgy meg ha csillagászati eseményről van szó akkor mindenki azt mond amit akar, majd ha eljön az idő akkor úgy is kiderül

Válasz