Udvardy Sándor üzente 12 éve

Nagyon sok ember önzetlen szeretete próbálja kifejezésre juttatni ezt a művészetekben, elmondani, megalkotni, kiifejezni filmekben írásokban, hogy egyszer talán mást is megérinthet ez a szépség.

Mert a teremtő, az egyedül jó mely alkotásaiban, alkotásai által meg akar nyilvánulni, ki akarja fejezni azt, ami benne szent és tiszta.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

A "szürke" hétköznapok sodrában mégis vannak csodák, melyek megmagyarázhatatlanul jelen vannak velünk az élet minden percében.
Nem trombitaszóval érkeznek, hanem csak egyszerűen megérintenek bennünket, biztatva, hogy vannak, s elhozzáka megérintetés örömét, békéjét, nyugalmát, harmóniáját.
Az isteni szférák szeretetét, mely maga is egy kifejezhetetlen , megmagyarázhatatlan ÖRÖM.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 12 éve

Valami véd engem, többször tapasztaltam de bizonyosságot nem tudok felmutatni nem tudom mi az.Sokat olvasok keresgélek vannak nagyon jó írások filmek itt ott de kevésben érzek valóságot,inkább azt látom a gyötrő elmékre nyugtatás, káprázat.persze ezekről a rövid filmekre célzok.Számomra a nagyszerű az hogy ezeken munkálkodnak kik a szép látványt összerakják,nagyszerű meglátások,alkotások számomra ember érdemli meg az elismerést mert meglátta a csodát benne.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 12 éve

Velem történt páréve egy érdekes dolog.Szeretem a zenét sokszor hallgatok meg számomra nagyszerű zenéket és az már kívülről ismerem.Olyan történt velem hallgattam a zenét arra lettem figyelmes mintha másként szólna,még felemelőbben hat rám,nem tudtam mi fog törtnéi minek a jele.Amikor a kertben dolgoztam zene hallgatás közben,a varázs nem szűnt meg napokig tartott,de ekkor olyat éreztem megnyílt az ég,épp az a zene szólt a gonosz a csúf és a rettenetes filmből.Káprázat,mámor valami mintha fentről érintene meg.Valami olyan érintett meg aminek a mai napig is van hatása.PL:Novbe lett ismeretes,hogy az unokám leukémiája a súlyosabb fajtája, a férjem a rokonok megvannak roppanva velem ez nem történt meg mert egy érzés nem engedte hogy árnyat vessen rám ez az érzés ami másokon eluralkodott.Miért?Mert a sugallatokban benne van az előrelátás.És ez érzés nem a tudat motiválja hisz a tudat összeroppan a rossz híre.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

A zenében az a csodás, hogy a lelked megérintő zene ideájával szinte eggyé tudsz válni.
Igen.

Én csak befogadom ezt a csodát, melyet mások létrehoznak.

Elgondolkoztam azon, hogy ugyanazon zeneszámot hány féleképpen lehet előadni.

Mert egy és ugyanazon zene-darab nem mindenki játszásában, nem mindenki előadásában érint meg egyformán.
Talán a zene lekével történő azonosulás mélysége más és más.

Minden művészet esszenciája, lényege, hogy tudja közvetíteni lélek és lélek között az a vezérgondolatot, üzenetetet, mely a zeneszerzőt, vagy művészt inspirálta annak létrehozatalában.
Ez lehet könyv, festmény, zene....stb.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 12 éve

Tudod milyen igaza van annak ki azt írta "annak tiszta a tudata aki nem emlékszik mit tett vagy mondott". Hisz az ellen küszködik szinte mindenki hogy ne emlékezzen főleg a rosszra.Mindig van amire azt mondjuk másként is tehettem volna.Ezek azok a dolgok amik nyugtalanná teszik azt aki felismeri a tévedéseket.Úgy kapunk másoktól tiszteletet ha mi is adunk az az ha az ember a gyerekeit tiszteli azok is tisztelnek

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

Szerintem maga a zene benső élményből, hangból, keletkezhetett.
"A zene Isten belső vagy egyetemes nyelve." mondja Sri Chinmoy.

A Sant Mat a belső fényt és hangot Naam-nak, vagy Shabdnak nevezi.

Pithagoras a szférák zenéjéről beszél, a mindenség alaphangja mellett minden bolygónak meg van a maga keltette hangzása, ami mind matematikai, mind zenei szinten harmonikus.

Ez a harmónia mint versek ütemei, rímei a világmindenségben.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

" Minden gondolatképet az értelem kelt: jó képet, ha magját Istentől kapja, szentségtelen képet, ha magja démonoktól ered. A világ ugyanis sehol sem mentes a démonoktól, az olyan démonoktól, amelyeknek hiányzik Isten világossága.
Behatolnak az emberekbe, és beléjük vetik tevékenységük csíráit. Az értelem ekkor ezzel lett megtermékenyítve: házasságtöréssel, gyilkossággal, tiszteletlenséggel a szülőkkel szemben, megszentségtelenítő cselekedetekkel, iistentelen tettekkel, öngyilkossággal és mindenfélével, ami a démonok műve.

Ami Isten vetéseit illeti, ebből kevés van, de magasságosak, szépek és jók. Ezeket erénynek, mértékletességnek és istenlelkűségnek, boldogságnak nevezik. Az istenlelkűség a Gnózis, az Istentől és Istennél lévő ismeret.
Aki ezt az ismeretet birtokolja, az tele van minden jóval és gondolatát Istentől kapja, amelyek egészen másak, mint a tömeg gondolatai."

Hermész Triszmegisztosz

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 12 éve

A gondolataink zöme a tapasztalatok által jön létre.Ma éppen a menyem helyett csináltam a dolgokat aki kórházban van az unokámmal.Évekota ismerem és soha nem segített nekem ha megtehette volna sem .Gondolataim azon jártak nem érdemli meg,hogy Én dolgozzak helyette,de tettem amit kellett.Tehát a tapasztalataim motiváltak gondolatra.Ha nincs ez, nyilván gondolatok nélkül tettem volna a dolgomat.És valami ilyesmiből erednek a kavaró gondolatok is hiszen ha összhangban lenne minden nem lenne démonizált hangulatban az ember.A zene honnan ered? Megpenditésből ha már ütöm a hangszert valami csodálatos vágyra adom hozzá a többi hangokat.Szeretek szintetizátorozni ilyenkor összhangban vagyok önmagammal.Legalább is Én így vagyok a gondolattal a nagy feltaláloké honnan van????

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

Szinte minden gondolatoddal egyet értek.:)

A gondolataink teremtő erejéről én magam is meggyőződtem.
Mivel agykontrollt először könyvből, majd tanfolyam szinten is végeztem. Sok sikerem volt e téren.

A töröl-töröl technika nagyon jó a negatív energiák ellen.
A programozás pedig a pozitív változások életembe vonzásában hozott sikert.

Pál levele nagyon sok igazságot tartalmaz:
Fil 4,8
Továbbá, Atyámfiai, a mik csak igazak, a mik csak tisztességesek, a mik csak igazságosak, a mik csak tiszták, a mik csak kedvesek, a mik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok.

A szeresd Istent mindenek felett és felebarátod, mint tenmagad pedig arra figyelmeztet, amit Te magad is mondasz:
Szeressük önmagunk, fogadjuk el önmagunk, mert ha mi ezt saját magunkkal nem tesszük, más sem fogja ezt tenni.

Örömömre szolgáltat ezek az igazságok, melyeket most újragondolhattam a segítségeddel.

Mosolygós napot kívánok én is Neked, és mindenkinek!

Válasz

Boros Mária üzente 12 éve

Szép napot .Leirom a tapasztalatomat. A gondolatainknak teremtö erejük van. Amire sokszor gondolsz, azt megteremted, mindegy jóra vagy roszra gondolsz. Mivel a gondolat is energia . az univerzumból érkezik, ahogy mi is onan jöttünk., Tehát érdemes, csak jóra gondolni, mert ha roszra gondolsz, azt bevonzod és életedbe . Ilyenkor mást okolnak érte, pedig te teremtetted meg a gondolatoddal ? A rákot, a szegénységet. a balasetet és sorolhatnám. ? Tehát az életedért te vagy felelös. Ezért nem jósolok, mert szabad akarattal rendelkezünk. Te magadnak, csak MAGAD árthatsz. Gondolj csak jóra és életed jó lesz! Ne enged meg, hogy az agyad irányitson, mert a egód vezet. Tanulj megbocsájtani ,elöször magadnak s szeresd magad. Mindenkinek mosolygós napot kivánok.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

Örülök a hozzászólásodnak.:)

Biztos vagyok benne, hogy gondolataink egyrészt belső tapasztalati kincsünk következményi, másrészt külső "sugallatok" által negatív vagy pozitív gondolatimpulzusok által irányítottak.

Az, hogy ez véletlenszerű lenne, az kétlem.

Vannak negatív, démoni eredetű sugallatok, melyek az embert vétkezni kényszerítik, és vannak oly erők, melyek az Isteni erények szerinti cselekedetek megtételére sarkallják az embert.

Válasz

Szathmáry Olga Ottilia üzente 12 éve

"A modern kognitív pszichológia szerint gondolataink kívülről jött érzékletek és belső „kognitív folyamatok” véletlenszerű keveredésének eredményei. Eszerint az agyban a gondolatok öntudatlanul keletkeznek..."

No én ezzel vitatkozom! Ok. a matematika logika megkülönböztet véletlenszerű eseményeket a valószínűségi mezőn! Ám, ha nem absztrakte gondolkodunk, s már itt vagyunk a vita tárgyánál - véletlenszerű esemény az agyban nincs, hiszen éppen itt írják... a homloklebeny elülső részére a fő karmester! No a gondolattársítások mennyire akaratlagosak és mennyire az elülső lebeny által írányítottak, vagy én messzebb mennék és itt a totál logika természetesen véletlenül sem vetíti elénk az ISTENI sugallatot, ami
talán felér az elülső homoklebeny karmester szerepével...

Szerintetek? olgi

Válasz