Udvardy Sándor üzente 12 éve

Amíg élünk, tanulunk. Sőt utána is.:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Így igaz,tanulunk egymástól! :)) Jó hogy itt vagytok,igazán jó volt olvasni ezt az eszmecserét.:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

És a nemes lelketek !

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Mindannyian tanulunk egymástól. Mindenkinek van valami a birtokában , ami a másiknak példaértékű és kedves!

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 12 éve

Végtére Sándornak van igaza az ego teszi az embert szeretetlené. Tibor Jézusról sugárzik a jóság a tudás a szeretet nincs ember ki hasonló lenne rá ha mégis akkor megérdemli,hogy kövesék.Mindenkiben ott van az isteni szikra a ragyogás elérheti a tiszta lelkületűt,követhető hisz Jézus is elsősorban ember volt.Szerintem szavak nélkül is felismerhető.Lenének irigyek kik a helyére ágálnak,de azok soha nem Istent hitték csak tetszelegtek a hit gyakorlásában.Ki nem ismeri fel az olyan embert ki csak szokást űz,de hite egy mákszemnyi sincs benne.Nincs abban semmi hiba ha egy fejlett szellemiségű vállalja a tudását és átadni is képes mert az a feladatunk,hogy másoknak megmutassuk mire képes az ember maga.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szeretem Reményik Sándor verseit .Köszönöm neked Sándor :))

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

"Itt jártam meghalni.
Most már csak az kövessen,
Aki még mindig mer követni engem!"

A bátraknak adatik az Igazság.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

Minden nem evilágit a világi veszélyesnek, üldözendőnek, kiirtandónak tart.
Ha már nem tudják a tanítást megsemmisíteni, megmásítani nagyon "értelmes fordításokkal" akkor üldizik, megölik, ahogy tették a manicheusokkal, katárokkal, albigensekkel......

Megölték Jézust, a tanítványit.....

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Krisztus tanítása volt biza az áldozat. A vetőmag is áldozat, melyet feláldozol a földnek.Másik fontos tanítása volt, hogy kételkedj!Ne higgy vakon, hanem kérdezz és tapasztalj! Saját tapasztalat! Legértelmesebb tanítványa (Hitetlen) Tamás volt.Ő (majdnem) értette Jézust: Ezért maradtak apokrifok Tamás evangéliumai. Nem tetszett a hatalomnak. Nem illeszthető be a nyájba. Veszélyes! Gondolkozik! Érez! Szeret! Kérdez! Egyszóval: Életben van. Nem illik a nyájba, kiszámíthatatlan, nem terelhető karámba. Ő hasonlít legjobban a mesterére! Mit tenne Jézussal a hatalom, a pápa, ha ma eljönne közénk? Kinek van tippje erre a kérdésre? Ölelek mindenkit szeretettel. Tibor.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves az áldozat vállalással függ össze a kín. Ahol nincs áldozat vállalás ott csak síma víztükör van.Az áldozatot pedig nem magunkért hozzuk soha, hanem az általunk szeretett személyekért ,vagy személyért. Hogy nekik jobb legyen az életük. Ez néha , vagy gyakran olyan áldozatot is megkövetel, amit hosszú távon kínnak élsz meg...... De az élet hiányzik abbol az emberből mely képtelen bárkiért is áldozatot hozni. Ez az élet forgataga. Az áldozatvállalás nem az egóból ered, hanem a szíved mérhetetlenül mély szeretetéből. Az pedig nem az egódé, hanem a szívedé.Azért az áldozatot senki ne várja senkitől, hogy annak monotonitásában ennek mindig örülni légy képes. Ehhez erő kell. Belső erő!Hogy lásd az áldozat vállalásodban annak jövőt szolgáló eredményét!Ehhez biza egyetlen bölcselet nem férhet hozzá. Egyedül, csak Krisztus tanításai. De hisz tudjuk hogy Ő volt Isten fia , akinek egyetlen szavát sem akarná senki megkérdőjelezni.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

Minden kín és szenvedés az egoból , vagyis a személyiség létezéséből eredeztethető
Amíg az ego van, addig az adás és a szeretet sohasem lesz egyensúlyban.
Bár törekvésileg, erőfeszítések történhetnek, de maga az egyensúly létrejötte csak időleges lehet.
Amit vetsz azt aratod is, Buddha, Jézus és más nagyok igazsága itt is fellelhető, ami nagy igazság!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Tiborom!

Én itt voltam, és itt leszek , és én nem fogok senkit a karom nélkül elengedni. Mert biza az én barátság felhőm ott van Te körülötted.S mivel egyek vagyunk ami Istenünkben biza ne hidd hogy nem ismerem azt a bánatot ami már nem éri meg.......
Ölellek! Évi!

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Drága Éva!Nagyon egyetértek! A belégzés a kilégzésből, a szeretet a szenvedésből születik. Hahlil Gibran írja: "Amikor a szeretet int felétek, kövessétek őt. Jóllehet minden útja nehéz és meredek. És mikor szárnyai átölelnek, engedjétek át néki magatokat. Jóllehet a belsejében rejlő kardok sebet ejthetnek rajtatok. És amikor szól hozzátok, higgyetek szavának. Jóllehet hangja összetörheti álmaitokat, miként az északi szél pusztává sepri a kertet.Mert amiként a szeretet koronával ékesít, azonképpen fog keresztre feszíteni is. Amiként növekedésteket segíti elő, azonképpen nyeseget is.Amiként felszárnyal magasságotokba, és megsimogatja leggyengébb ágaitokat, azonképpen száll le gyökereitekhez is, és megrendíti őket a földhöz való kapaszkodásban.Mint a gabona kalászait, úgy gyűjt be benneteket magának. Kicsépel benneteket, hogy mezítelenné váljatok.Megrostál benneteket, hogy megszabadítson a pelyvától. Fehérre őröl benneteket.Megkeleszt benneteket, míg képlékennyé nem lesztek; És azután szent tüzére vet benneteket, hogy szent kenyérré legyetek Isten szent lakomáján.Ezt teszi véletek a szeretet, hogy megismerjétek szívetek titkait, s e tudás által az Élet szívének egy darabjává váljatok.Hanem, ha félelmetekben a szeretetben csak a békét és az örömöt keresitek,Akkor jobb, ha elföditek mezítelenségteket, és elmentek a szeretet szérűjéről,Az évszakok nélküli világba, ahol nevethettek, de nem teljes szívből, és sírhattok is, de minden könnyet nem sírhattok el.A szeretet nem ad egyebet, mint önmagát, és nem vesz el semmit, csupán önmagából.A szeretet nem birtokol, és nem birtokolható. Mert a szeretetnek elég a szeretet." Amikor már akkora a szenvedés, hogy nem éri meg...Ölelek mindenkit szeretettel. Tibor.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Tiborom!

A Te szellemiséged vetőmagja már nagyon gyönyörű fává nőtte ki magát!
Aki erről a fáról kap gyümölcsöt , hogy lelki táplálékhoz jusson, az összeteheti mind a 2 kezét!
Köszönöm hogy létezel!
Túl szeretni magunkat viszont vétek! Egy kis kín nagyon messzire segítheti az embert a lelki fejlődésében.Aki lebegve, fájdalmak nélkül akar élni, az sehová nem tud fejlődni.
Aki elzárkózik a világ zajai elől, az Isten hangját sem fogja meghallani, amikor a fülébe suttogja hogy itt vagyok!
Ölellek! Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

TEREMTŐ VÁGY!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A vágyad teremti a létezésed alapjait.
Igen Sándor egyet értek!
A messze Is ott van a tudatodban ami az itt valóságát teremti.
Amikor az pedig mindig a most. Amikor megéled!
Hogy utána mi lesz? VÁGY

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Kedves Mindenki!
Minden kínod azért van, mert az adás, és a szeretet mértéke alacsony az életedben.Csak abból tudsz adni. amid van, és szeretni sem tudsz jobban, mint amennyire önmagadat képes vagy szeretni. Egységélmény hiányra, és párkapcsolati problémákra vezethető vissza a boldogság,a szeretet. Azt kapod, amit vetettél.Vetőmagra lelhetsz http://tibor7.blogspot.com on, a Gondolatébresztő 23 (Párkapcsolat) blogbejegyzés végigolvasásával. Ölelek mindenkit szeretettel. Tibor.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

A messze az Isteniben azt jelenti, hogy itt.
A mikor pedig a most. :)

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

Szerintem nem az a lényeg, hogy mikor találjuk, meg.....
A lényeg az ellenben az irány, hogy merre haladunk.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Gyönyörű!
Azt hiszem, én most találtam meg. Csak még messze van." Túl három vad határon ,S már őszül is.."
De megérkezünk!

Válasz