Udvardy Sándor üzente 8 éve

Amikor azt hiszed elfogyott,
S nincs már több erőd.
Amikor azt érzed,...
Ez, tovább nem mehet,
Emelt fővel élni nem lehet.

Összetört a bánat,
Ezernyi gond közt, homályban élsz,
feladnád már, nincs tovább.
S mégis, valami itt tart.
Nem tudod miért, nem tudod kiért?

Legyűröd a gondot,
lassan-lassan talpra állsz.
Az életet nem te adtad magadnak,
hát nincs jogod, hogy feladjad.
Az ember megmarad a holnapnak,
akkor is, ha gyötri a bánat. . .

Bármi is a kérdés, a SZERETET a válasz!
Bármi is a gond, a SZERETET a válasz!
Bármi is a betegség, a SZERETET a válasz!
Bármi is a fájdalom, a SZERETET a válasz!
Bármi is a félelem, a SZERETET a válasz!
Mindig a szeretet a válasz, mert a SZERETET MINDEN!

Forrás: http://angyalok.network.hu/blog/angyalok-klub-blogja/a-szeretet-a-valasz

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

Te Melinda! Én tudom ki vagyok!
A Bátori is tudja!
A lelkiismeretem is!
TE TUDOD-E???????

MIÉRT IS TÁMADSZ BENNÜNKET?
A TE LELKIISMERETED TÁN SZABADSÁGON VAN???

HA VALAKIVEL BAJOD VAN RAJTUNK KÍVÜL, AZT NE ITT TEREGESD KI!!!!!!
HA MEG VELÜNK VAN BAJOD, AZT INDOKOLD IS MEG,
OK NÉLKÜLI SÉRTÉSEKET HATÁROZOTTAN VISSZAUTASÍTJUK!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

SIRVA, ÜVOLTVE.KÖNYÖRÖGVE HIVTAM AZT AZ ISTENT, AKIT TI MINT ANNÁS ÉS KAJAFÁS-JÉZUS BEVÁDLÓI MEGÖLTTEK........AKI ANNÓ ÉREZTE AZ IGAZI TEMREMTŐT-NEM HISZE ENEKTEK,,,,,,,,,,,,,,,,,HISZENMÁR NINCS, ÉS NINCS AKIHEZ A LEGNAGYOB BAJBAN,BÁRMILYEN BAJNAN KIÁLTHATNÁK, HOGY ISTENEM SEGITS...........NEM ALLAH MEGA TÖBBI ILYEN .........istennek titulást,nem...............hanem az a teremtő, az, aki az univerzumot,a öld legkisebb virágát is teremtette, és akienek egyetlen FIA VOLT JÉZUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

...........tudd k vagy te Udvardi, a kedves társaddal, BÉTORIVAL EGYÜTT?:(((((((((((((( HA MEGSZÓALNA ALELKIISMERTETEK....................DE NEM SZÓLAL MEG.......((((((((((((

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

én hittem a Bibliában,,,, Ábrahámbanis, de mégis ezt kérdem, ha ti hisztek ebben.........miér lehett a családomat kinyirták,,,,,,,,,,,,,,ennek szellem vezetője Vincze lászló volt,de nemértem, hogy tud valaki enyire nyugodtan hazudni,mint ő, és segédei, akikről annüó még megkaptam, hogy ők ANNÁSÉS KAJAÁS?KRISZTUS BEVÁDLÓI?????????????:((((((((((((((((( miért nem segit senki sem, hogy fény derüljön az igazsáégra????? mert éreztek egy másik de márnemigai istent és jézust????????? szörnyü, és csak akaserűség van bennem...............igen,,,,,az azóta eltüntetett nyomopk,a PLACIDA versek már nincsenekmeg-bennem sjnos elevenen él...........(((((((((((cinkosok közt gyév aki néma....

Válasz

Batori Zoli üzente 8 éve

A megfogalmazas nyilvan arra utal,hogy osei valaha neki szolgaltak,s amint ok oltalmaban eltek,ugyanugy szamithat oltalomra.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

"Én vagyok az Ábrahám Istene, és az Izsák Istene, és a Jákób Istene; az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene."

Válasz

Batori Zoli üzente 8 éve

A halando esetlen ellenkezese az isteni szo ellen>Bizony meghaltok!Minden lelek meghal,mignem Alkotoja ismet eletre nem kelti.

Válasz

Batori Zoli üzente 8 éve

Az Isten lehelete az,ami az anyagot eletre kelti,s mint mi,O sem futkos elhasznalt lehelete utan.A lelek,az elo ember,s ezt jol tudja a magyar szolas,amint a kerdesre,hogy /Hany lelket szamlal egy varos,nem szamolja ossze a legyeket,szunyogokat,mint akik valaha emberi lelkek lettek volna.Csak az elo embereket,akik lelkek,bar neha lelketlenul viselkednek./

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

"Mielőtt a lélek látna, el kell érnie a belső összhangot és a test szemének vaknak kell lennie minden érzékcsalódással szemben.

Mielőtt a lélek hallana, a képnek (az embernek) mind a harsogásra, mind a suttogásra, az elefánt trombitálására éppen úgy, mint az arany-legyecske zümmögésére süketnek kell lennie.

Mielőtt a lélek értene és emlékezni tudna, egyesülnie kell a Néma Beszélővel, éppen úgy, ahogy a forma, amilyenné a cserépedény formálódik, előbb egyesül a fazekas elméjével.

Mert akkor a lélek hallani fog és emlékezni. És akkor a belső fülben megszólal

A CSEND HANGJA,

mondván:

Ha lelked élted napsugarában mosolyogva fürdik; ha lelked a test és az anyag hüvelyében vidáman dalol; ha lelked csalódásainak börtönében könnyet ont, ha lelked az ezüst fonalat, amely a Mesterhez (4) fűzi, elszakítani vágyik - tudd meg, óh tanítvány, hogy lelked akkor még a föld tulajdona.

Ha nyiladozó lelked (5) a világ zajára hallgat, ha a nagy illúzió (6) morajló hangjára válaszol; ha a fájdalom könnyeinek láttán megijed, ha a jajszavakra süketen, félénk teknős gyanánt önösségének hüvelyébe húzódik tudd meg, óh tanítvány, hogy lelked méltatlan temploma hallgatag Istenének.

Ha megerősödve, lelked kilép biztos menedékéből és védőburkából kiszabadulva, ezüst fonalát megnyújtja és előretör; ha a tér hullámain önmagát megpillantva suttogja: „ez én vagyok” - tudd meg, óh tanítvány, hogy a káprázat szövevénye (7) lelkedet rabul ejtette.

E föld, óh tanítvány, a bánat csarnoka, ahol a sanyarú megpróbáltatások ösvényén csapdák kísérik Egódat a „nagy eretnekség” (8) káprázatával.

E föld, óh tudatlan tanítvány, csak komor pitvara a derengő hajnalnak, amely megelőzi az igazi világosság völgyét - azon világosságét, amelyet a szél ki nem olthat, azon világosságét, amely kanóc és olaj nélkül ég.'

H. P. Blavatsky
A CSEND HANGJA

http://terebess.hu/keletkultinfo/csendhangja.html

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

Az ego, vagy én a testi tudat nem képes emlékezni, mert neki nincs mire.
Neki egyetlen élete van.
Maga az anyag ami minden lelki érzékszervet fátyollal fed.....
Az anyag és a test és annak vágyai melyek, mint kísértő itt, rabigába hajtja a lelket, mely örök, halhatatlan és elfelejtette, hogy Ő maga Isten gyermeke, aki az anyagba veszve kering élet és halál kerekéhez kötve...

Válasz

Batori Zoli üzente 8 éve

Ki veszi el tőle az emlékezést?Miféle lények,hogy néha félmunkát végeznek?Ki alkotta Őket?

Ki alkotta a"vándor lelket"?

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

Mert a megtestesülő lélektől elveszik az emlékezést, illetve annak egy részét.
Bár az emlékezés fátyla néhol elvékonyodik......
Nem emlékszik az előző életek konfliktusaira, megszerzett képességekre sem, de ezek mind mind egyéntől függően változhatnak. A lelki erények a lelki kincsestárban megőrződnek, és megnyilvánulnak...

Válasz

Batori Zoli üzente 8 éve

A velünk született jellemzőkre választ ad a "kulturális tudattalan"jelenléte.

Ha valóban van újraszületés,akkor miért kell minden léleknek megtanulni mindent az evéstől,a különböző szakmákig,tudományokig?Miért mehettek feledésbe régi csillagászati,és más tudományágak,melyek ezerévekkel ezelőtt természetes ismeretek voltak?

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

"Mélyedj el önmagadban, és merítsd tudásodat
az Önvalódból. Te vagy a legnagyobb könyv,
ami valaha létezett, és létezni fog.
Te vagy minden létező végtelen irányítója.
Hiábavaló minden külső tanítás,
amíg fel nem ébred a benső tanító.
Azt kell elérned, hogy, szíved könyve megnyíljon,
hogy nemes lelkűvé válhass."

Swami Vivekananda

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

A reinkarnáció az újra testesülés ténye sokunknak nem kérdés, hanem belső meggyőződés és, belső tudás.
A mikrokozmikus belső tudástárban el van raktározva minden egyes előző életünk anyaga, tapasztalati kincse. A miértekre ezért inkább belső önvalónkban kell keresni a válaszokat.....

Válasz

Batori Zoli üzente 8 éve

A Dalai Láma tájékozódhatna többet a tudomány állása felől.
Bizonyított tény,hogy az "élet"nem a születés pillanatában kezdődik,hanem a fogantatáskor.Márpedig a buddhizmus szerint a születés pillanatában száll át a"lélek"egy akkor meghalt(elpusztult)lényből.

Válasz

Batori Zoli üzente 8 éve

A Biblia szerzője Isten,aki mintegy 1500 év alatt sok írót alkalmazott ,akik különböző műveltséggel rendelkeztek.A szerző üzeneteit műveltségük,és adottságaik szerint jegyezték le.
A 3 szinoptikus evangéliumot(Máté,Márk,Lukács)nem az apostolok jegyezték le,hanem miután több generáción keresztül ismételték az apostolok tanítványai,és azok tanítványai,írásba foglalták azokat.Hitelességükhöz nem fér kétség,hisz igen szigorú kontroll alatt történt.(Köztudott,hogy a finn nép eposzát évszázadok alatt csupán szóban adták át az utókornak,s ennek ellenére nincs lényeges eltérés Finnország különböző tájain ismert Kalevalák közt.)A 4 evangélista,Jézus történeteit egymástól függetlenül mesélte el újra,és újra,de a párhuzamos történetek lényegi eltérést nem mutatnak.

Én a Neovulgáta magyar fordítását használom,mivel nyelvezete a mai magyar nyelvet használja.A Neovulgáta tartalmaz néhány apokrif iratot,és későbbi betoldást is,melyek a kanonizált Bibliában nem szerepel,de minden betoldás korrekt módon jelezve van,hogy későbbi betoldás,illetve az apokrif részek is jelezve vannak.
Engem nem zavarnak az utólagos betoldások.Ha megegyeznek tanításukban,üzenetükben a kanonizált részekkel,minden rendben van,de több helyen idegen tant igyekeznek azokkal becsempészni a Bibliába.

Válasz

Mátis Éva üzente 8 éve

A reinkarnációval kapcsolatban olvastam egy kis anekdotát a Dalai lámáról. Ő és Carl Segan társalogtak - A szkeptikus tudós megkérdezte, hogy mi lenne a Dalai véleménye, ha a tudomány bebizonyítaná a reinkarnáció lehetetlen voltát? Mire a válasz - ez esetben a Tibeti Buddhizmus elhagyná ezt a dogmát, de eddig úgy tűnik semmi oka nincs erre.

Válasz

Mátis Éva üzente 8 éve

Gregg Braden népszerű író, de nem biblia szakértő.
A keresztény biblia könyveiből Nicea óta senki semmit nem vett ki, és nem is tett hozzá.
Ami bizonyos eltéréseket okozhat, az a fordítás pontosításából eredhet.
Az Apokrif iratokkal kapcsolatban az volt az egyházatyák elrendelése, hogy azokat az Istentiszteleteken ne idézzék igehirdetéskor, csak a Kánonba beválasztott írásokat.
Mivel a Szentírás Isten által ihletett üzenetet hirdet, ugyanakkor történelmi vonatkozású is egyben, ezért kronológikusan Jézussal lezárult.
Kezdetben a prófétákon, majd Jézus által szólt hozzánk a Teremtő.
Más kérdés az abszolút hitelesség, hisz a nép ajkán való terjesztés sok mindent színesithet.
A kereszténnyé válás kezdeteitől -a Jézusi ígéret szerint - a Szentlélek által részesülhetünk az isteni üzenetekben.

Válasz

Batori Zoli üzente 8 éve

Érdekes vélemény!
Súlyos csúsztatásokat,és nyilvánvaló hazugságokat találtam benne.
Pl.
1.
"További húsz kísérő dokumentumot is ELTÁVOLíTOTTAK a kánonból, melyeket kiváltságos helyzetű kutatók és válogatott egyháztudósok számára tettek
félre."
Kr.u.386 előtt,amikoris elfogadták a keresztény kánont(Istentől ihletettnek, hitelesnek ítélt íratokat),vagyis a Bibliát,nincs értelme eltávolításról beszélni.Ami még nincs,abból lehetetlen eltávolítani bármit.
2.
"
A maradék könyveket TÖMÖRíTETTÉK,ÉS ÚJRARENDEZTÉK, hogy világosabbá tegyék mondanivalójukat, és a közönséges olvasó számára is érthetőek legyenek. Mindezek a döntések hozzájárultak ahhoz, hogy még nagyobb zavar keletkezzék céljainkat, lehetőségeink és egymáshoz fűződő kapcsolataink titkát illetően."

A bibliai iratok zöme több száz év alatt kialakult szövegek voltak,melyeket Krisztus tanítványai,és azok tanítványai mondtak el hallgatóiknak szóról szóra,megtanulva a szöveget mesterüktől.Ezek a szövegek letisztultak minden sallangtól,s ugyanúgy tömörré,érthetővé váltak.(Épp úgy mint népdalaink.)
Ha bárki ebbe belenyúlt volna,az megtörte volna annak egységességét.Ennek példája a Dániel könyvébe betoldott"Dániel imája".Itt az egységesen egyszerű szövegből kiugrik egy terjengős stílusú imádság,amely a Dániel könyve lejegyzése korában nem használt kifejezéseket is tartalmaz.Nyilvánvalóan későbbi betoldás,mely megtalálható bizonyos Biblia fordításokban.
3.
"A Kr. u. 4. században I. Nagy Constantinus római császár összehívott egy hittudósokból és történészekből álló zsinatot, hogy átláthatóbbá tegye korának szövevényes vallási és történelmi hagyományrendszerét."

Nagy Konstantin császár 337. május 22. meghalt,és a Bibliát csak 386-ban kanonizálták.A császár csak halálos ágyán kereszteltette meg magát.Őt nem érdekelte a kereszténység csak politikai szempontból.Nevezetesen azért,mert egy olyan vallásnak tartotta,mely egyesíthetné eszméjével a szétesőben lévő birodalmat,s ráadásul szolgalelkűséget vár el követőitől.
4.
"Technológiánkban, mely azon a meggyőződésen alapul, hogy kizárólag úgy láthatjuk el világunkat energiával, ha elégetjük, avagy felrobbantjuk az energiahordozókat, talán éppen az a kudarc tükröződik, hogy képtelenek voltunk felismerni ezeket a mélyebb összefüggéseket."

Az indiai,kínai,amerikai indián kultúrát nem"fékezte"a Biblia "korlátolt gondolkodásmódja",s mégsem talált ki semmilyen világrezonancián alapuló energiaellátást....Lehet,hogy semmi alapja nincs az elképzelésnek?
5.
"E kulcsfontosságú szövegek hiánya magyarázhatja azt a sok laikusban megfogalmazódó érzést, hogy Bibliánk feljegyzései töredékesek, nem teljesek. A komoly kutatókba és a műkedvelő történészekbe egyaránt elszántságot önt az a tudat, hogy a hiányzó írások igenis léteznek."

Valóban léteztek a Biblia kanonizálása előtti időben olyan iratok,melyek nem találhatók a kánonban,hisz pont ezek kiiktatásának igénye hozott össze a világ minden ismert tájáról Krisztust követő tanítókat,bölcseket,hogy megtisztítsák közösségeiket a krisztusi tanoktól idegen vadhajtásoktól.
Katolikus(egyetemes)kereszténységről csak a Biblia kanonizálásától beszélhetünk,de arról is csak 1000-ig,amikoris a keleti kereszténység elvált a nyugatitól.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

A niceai zsinat és utóhatásai
BY REJTÉLYEK SZIGETE · 2015-01-16


Tizenhét évszázaddal ezelőtt ősi örökségünk kulcsfontosságú elemei vesztek el, a kor főpapságának és ezoterikus iskoláinak kezébe kerülve.



A Kr. u. 4. században I. Nagy Constantinus római császár összehívott egy hittudósokból és történészekből álló zsinatot, hogy átláthatóbbá tegye korának szövevényes vallási és történelmi hagyományrendszerét.

niceai zsinat

A gyűlés, melyet a későbbiekben a niceai zsinatnak nevetek, meg is felelt ennek az irányelvnek, és legalább huszonöt írás esetében tett javaslatot szövegmódosításra vagy arra, hogy teljes egészében töröltessék az adott szöveget a keresztény kánonból.

A bizottság úgy találta, hogy a vizsgálat tárgyává tett művek közül sok felesleges, mert egymást átfedő történeteket és ismételten előforduló példabeszédeket tartalmaz.

Más kéziratokat olyannyira elvontnak vagy sok esetben misztikusnak ítéltek, hogy egyszerűen nem láttak bennük gyakorlati értéket.

További húsz kísérő dokumentumot is eltávolítottak a kánonból, melyeket kiváltságos helyzetű kutatók és válogatott egyháztudósok számára tettek
félre.

A maradék könyveket tömörítették és újrarendezték, hogy világosabbá tegyék mondanivalójukat, és a közönséges olvasó számára is érthetőek legyenek. Mindezek a döntések hozzájárultak ahhoz, hogy még nagyobb zavar keletkezzék céljainkat, lehetőségeink és egymáshoz fűződő kapcsolataink titkát illetően.

Miután bevégezte feladatát, a zsinat Kr. u. 325-ben egyetlen írással állt elő, mely a vallástörténet talán legtöbb vitát kavaró szövegeként kísér bennünket azóta is mindennapjainkban. Ma ezt az írást a Szent Bibliaként ismerjük.

Tizenhét évszázaddal később a niceai zsinat tevékenységének következményei még mindig döntően befolyásolják politikai és társadalmi struktúránkat, vallási felfogásunkat és a mindennapi életünkben alkalmazott technikáinkat.

Bár ma a modern tudomány alapjain nyugvó, bonyolult világban élünk, a technikai fejlődésünket lehetővé tevő alapfeltevések szilárdan az arról alkotott hiedelmeinkben gyökereznek, hogy miképpen viszonyulunk világunkhoz.

Ezzel kapcsolatos felfogásunkat több ezer év alatt alakítottuk ki, s ennek segítségével vetettük meg tudományos gondolkodásunk alapjait is.

Például mennyiben különbözne vajon kőolajszármazékokra épülő technológiánk, modern gazdaságunk motorja, ha helyette a hanghullámok törvényeit fedeztük volna fel, és úgy üzemeltetnénk gépeinket, hogy egyszerűen ráhangolnánk őket az egész világunkat átható energia hét centiméteres sávszélességére?

Egy ehhez hasonló technológia csak egy olyan hitrendszer megléte esetén képzelhető el, amely tisztában van a természet holisztikus törvényeivel, azokkal a tanokkal, amelyek közel kétezer évvel ezelőtt tűntek el szent hagyományainkból.

Technológiánkban, mely azon a meggyőződésen alapul, hogy kizárólag úgy láthatjuk el világunkat energiával, ha elégetjük, avagy felrobbantjuk az energiahordozókat, talán éppen az a kudarc tükröződik, hogy képtelenek voltunk felismerni ezeket a mélyebb összefüggéseket.

A technikai fejlődés efféle külső jegyei belső elszigeteltségérzésünket is tükrözhetik. Természetesen ezeket a következményeket sem a majd kétezer évvel ezelőtti niceai zsinat tagjai, sem szövegeik évszázadokkal később élt fordítói nem láthatták előre.

Jó példa erre a Wake canterburyi érseknek tulajdonított kijelentés, mely azt sugallja, hogy az érsek teljes tudatlanságban leledzett a niceai zsinat tevékenységével kapcsolatban.

Amikor ugyanis megkérdezték tőle, miért vállalja a szövegek fordításának lélekölő robotját ahelyett, hogy az alkotói szabadságot választva, inkább saját írásait adná közre, az érsek így felelt:

„Mert azt reméltem, hogy az ezekhez hasonló írásokat többen és kevesebb előítélettel fogadják majd be, mint a ma élő szerzők munkáit.”

Honnan tudták vajon a 4. századi zsinat tagjai, hogy az általuk készített könyv végül az egyik nagy világvallás pillérévé válik?

Az utóbbi években olyan teljes könyvtárakat – többek között személyes iratokat is – találtak meg, fordítottak le és tettek hozzáférhetővé a nagyközönség számára, amelyeknek Krisztus halála után veszett nyomuk.

Legjobb tudomásunk szerint nem létezik olyan gyűjtemény, amely minden információt tartalmazna ezekről a művekről, ugyanis a fordításokat különböző szerzők készítették, akik különböző nyelveken dolgoztak az évszázadok folyamán.

Azonban időről időre feltűnnek azonos csoportosításban megjelent művek. Azt már a modern kor tudósainak köszönhetjük, hogy a 20.század korábbi éveiben megjelent az elveszett bibliai könyvek egy gyűjteménye.

Azok között a meghatározható írások között, amelyeket „kiszerkesztettek” mai Bibliánkból, például a következő könyvek találhatók:

Barnabás, Kelemen I. könyve, Kelemen II. könyve, Krisztus és Abgár, Apostoli Hitvallás, Hermász I. könyve – Látomások, Hermász II. könyve – Parancsolatok, Hermász III. könyve – Példabeszédek, Az epheszoszbeliekhez írt levél, A kisded I. könyve, A kisded II. könyve, Mária, A magnésziabeliekhez írt levél, Nikodémus, Pál és Seneca, Pál és Tekla, A philippibeliekhez írt levél, A philadelphiabeliekhez írt levél, Polikarposz, A rómaiakhoz írt levél, A tralliabeliekhez írt levél, Heródes és Pilátus levelei

niceai zsinat

Az alábbiakban azon bizonyító szövegek részleges felsorolása található, melyeket a 4. századi módosítások során távolítottak el. Ezeket a szövegeket kimondottan a tudósok számára őrizték meg.

Ádám és Éva első könyve József, Adám és Éva második könyve, Henoch titkai, Salamon zsoltárai, Salamon énekei, A Makkabeusok negyedik könyve, Ahikár története, Rúben testamentuma, Asér, József, Simeon, Lévi, Júda, Isakhár, Zebulon, Dán, Naftáli, Gád, Benjámin

Ennek a negyvenegy könyvnek és talán számos másiknak az eltávolítása vagy (néhány esetben) megváltoztatása – olyan könyveké, melyek örökségünk és a kozmoszhoz kötő kapcsolatunk részletes leírását tartalmazzák – mindmáig érezteti hatását.

E kulcsfontosságú szövegek hiánya magyarázhatja azt a sok laikusban megfogalmazódó érzést, hogy Bibliánk feljegyzései töredékesek, nem teljesek. A komoly kutatókba és a műkedvelő történészekbe egyaránt elszántságot önt az a tudat, hogy a hiányzó írások igenis léteznek.

Mint valamiféle modern detektívhistóriában: csak most leszünk képesek kiegészíteni történelmünket, közel kétezer évvel azután, hogy e könyvek eltűntek a nyilvánosság számára hozzáférhető irodalomból.

Jóllehet minden egyes elveszett könyv hozzájárul múltunk megértéséhez, némelyikük kétségkívül nagyobb horderejű a többinél. A legfontosabbak közé azok az írások tartoznak, amelyek olyan személyek életét tárgyalják, akiknek a képességeit immár az emberi dimenziókon túllépőnek kell tekintenünk.

Elképzelhető tehát, hogy társadalmunk és kultúránk alapjául szolgáló nyelvünk, tudományunk, vallásunk és technológiánk, sőt még a kapcsolatainkban megnyilvánuló szeretet is ősi és szent történelmünk e hiányos felfogásán alapul…

(Felhasznált irodalom: Gregg Braden: Tudatos teremtés / szerkesztette: Rejtélyek szigete)

Válasz

Batori Zoli üzente 8 éve

Az Ószövetségi Biblia Kr.e 250-ben,a görögre fordításakor,már a mai formájában teljes volt.Azon a keresztény tanítók sem változtattak.
Az Újszövetségi Bibliáról,csak a 386-os Római zsinat után beszélhetünk.Előtte csupán különböző közösségek szent iratairól beszélhetünk.Ezekből az egyik gyűjtemény,a Kr. u. 206-ból származó Codex Baroccio a mostani Újszövetség könyveit tartalmazza,kivéve a János Jelenések könyvét.

Ezek értelmében "a Bibliából törölt tanításoknak"nincs értelme.

Az ószövetségi korban,mint napjainkban is annyi zsidó vallás létezett,ahány rabbi éppen élt,és működött.Ezek között nyilván voltak,akik különböző keleti hiedelmeket kevertek az általánosan elfogadott nézetek közzé,de az általánosan elfogadott iratok,a mai 39 könyv.
Az újszövetségi korban temérdek idegen tan begyűrűzött a keresztény tanítások közzé,s ezért vált szükségessé az egységes keresztény tanítások összefoglalására,és Jézus története dokumentumai hitelesítésére.Ez történt meg Rómában 386-ban.
Kíváncsi vagyok rá,hogy a Biblia 66 könyvében milyen "bizonyítékok"lelhetők fel a reinkarnáció tana alátámasztására!

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

Hiába hat rád a reinkarnáció tana visszataszítóan, ahogy te fogalmazol...
A Niceai zsinat (325)ugyan sok olyan tanítást törölt a Bibliából, ami a reinkarnáció tanát igazolja, de hála Istennek csak fél munkát végeztek, mert maradt a Szent Írásban épp elég bizonyíték az Apokrif írásokon túlmenően is.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 8 éve

Kedves Évi! A bogár és pillangógyűjtési iskolai feladatokat én sem szerettem, mert értelmetlennek tartottam. Jó lenne e helyett egy napot a természetben tölteni és élőhelyükön megkeresve megfigyelni az állatokat.

A lélek-pillangó a legkisebb lénytől fogva használja a test járműveket......születéstől a halálig, majd a lélek az aki új szülő párt és testet választ....

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

A pillangókat én is jobban szeretem a természetben,mint üveg lap alatt.
Amint a lepkegyűjtemény,a reinkarnáció rögeszméje is visszataszítóan hat rám.

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

Hitem,-s a Biblia tudósítása szerint-az ember úgy lett "élő lélekké",hogy Isten,a saját kezével megformált ember orrába belélehelt.Amikor az ember meghal,kileheli ezt az éltető leheletet,vagy más szóval visszaadja Istennek az éltető leheletet.
Keleti vallási elképzelések szerint a "lélek"önálló élőlélek,s az ember halála pillanatában-vagy egy kicsit később-belészáll egy akkor születő lénybe.Az elképzelés nyilván nem állja meg a helyét,mivel pl.az élőlények a fogantatásuk pillanatában rendelkeznek az élet feltételeivel,és jellemzőivel,s nem csupán megszületésükkor.
Isten lehelete életet eredményez,s az korlátlan,mint Ő maga.Nem szorul éltető lehelete ujrahasznosítására,s nekünk nem kell halott emberek használt éltető leheletével élni.

Válasz

Mátis Éva üzente 9 éve

Megjegyzésem inkább szarkasztikus volt. Úgy tűnik , ez nem jött le...
Az igazság, hogy már gyermekkoromban utáltam a bogár és lepkegyűjtési feladatokat. Ebben a videóban mégcsak lepkehálót sem használva, csak a durva kezet látni... Nekem ez a jelenet nem is annyira szomorú, mint amennyire felháborító. A lélek - pillangó metafora képi ábrázolására nagy szükség volt.

Válasz

Mátis Éva üzente 9 éve

Nem értem, kifejtenéd bővebben?

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

Vajon szükséges egy új élet fogantatásához Isten másban használt lehelete?

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

Valóban.A szeretetet nem akkor érezzük a legintenzívebbnek,amikor minket nagyon szeretnek,hanem amikor mi gyakoroljuk azt.(A szeretet érzése gyakorlása nélkül önbecsapás.Ide tartozik a csupán szavakkal való kifejezése is.)
Egy alkalommal készültünk családommal egy vallási közösségbe,de exem azt mondta,nem jön velünk.-Miért?-kérdeztem.-Mert nincs szeretet abban a közösségben.-Ha nincs benne szeretet,hát ideje,hogy tegyél bele!Sokat,hogy sok legyen benne!
Azokból a véleményekből,melyeket elmondott a közösség tagjairól,nyilvánvaló volt,hogy nem szerette őket.Ebből adódott a szeretet hiánya hideg érzése.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 9 éve

Nem kerülte el. A történet testet öltésének ebben a szakaszában így zárult ez az élet.
A lélek szempontjából ellenben nincs vége a történetnek. :)

Válasz

Mátis Éva üzente 9 éve

Talán elkerülte a figyelmeteket a "happy end"?
A video végén - 3 :19-kor - a "lélek" kiröppen az anyag fogságából !!!
(sugárzó kék pillangóként)

Válasz

Udvardy Sándor üzente 9 éve

A legnagyobb fájdalom a szeretet elmulasztásából ered.
Nem az,, amit mi nem kaptunk meg, hanem amit mi nem adtunk meg annak aki megérdemelte volna.
Megértelek......

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

Elgondolkodtattál!
Fülemben cseng édesanyám hangja,aki 5 éve halt meg.Halála előtt 30 perccel beszélgettünk telefonon.
Hangjában nem volt félelem,vagy szomorúság,csak izgatottság.Olyan izgatottság,mint amit egy rég várt, különleges utazás előtt érzünk.(Tudta,hogy percei vannak az életben.Feltárt belsőit reménytelenül elborították a rákos sejtek.Csak sebtapaszokkal zárták le.)
Nem az elmúlásról beszélt,hanem a mi életünk folytatásához adott végső tanácsokat.
Minden kétség nélkül készült Megváltónkkal való személyes találkozására.
Teljes,különleges szeretetben megélt életet készült lezárni.
Mi,az ittmaradtak voltunk szomorúk,mert nem adtunk neki annyi szeretetet,amennyit megérdemelt,s erre nem volt már több időnk.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 9 éve

A be nem teljesült élet szomorúsága.....

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

A vége szomorú,mint az életé.

Válasz